ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Τι ξέρουν για την Ελλάδα

ΒΟΥΛΗ. Λ

Τι ξέρουν για την Ελλάδα αυτοί που μόνο τις τιμές του λαδόξυδου ξέρουν στη αρένα  των χρηματοπιστωτικών αγορών;

Υπεγράφη χθες με νταούλια  χωρίς βιολιά, η συμφωνία- παρωδία   για την «Βόρεια Μακεδονία»  των  γειτονικών  μας  Σλάβων,  η οποία πρέπει να ψηφισθεί από τον   «μακεδονικό»  σλαβόφωνο λαό της, να εγκριθεί από τον αδιάλλακτο πρόεδρο της και  να επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή των κατά επάγγελμα ανεπάγγελτων πωλητικών μας.

Των πολιτικών μας, που πέρα από πολυποίκιλα μαϊμού βιογραφικά και αγορασμένα πτυχία και ντοκτορά δεν έχουν να επιδείξουν ούτε μια κατασκευή με πραγματικά υλικά και μια εργασία με ένσημα παράσημα αληθινά.
Ο νυν υπουργός των οικονομικών με ποιητικό οίστρο απήγγειλε στην Βουλή των κοιλιόδουλων λόρδων, στίχους από το ποίημα του ασεβή και αμφιλεγόμενου διανοούμενου Κίπλινγκ. (1)

Το γεγονός πως τον μπέρδεψε με τον καλλιτεχνικό μασόνο Μπλέικ, είναι ήσσονος σημασίας. Μείζονος είναι, πως τόσο ο νυν υπουργός οικονομικών, όσο και οι προηγούμενοι, αγνοούν βασικές αρχές οικονομίας και δεν έχουν φτιάξει ποτέ μια υγιή Ελληνική επιχείρηση, ούτε περίπτερο για να μας δώσουν ένα παράδειγμα των οικονομικών τους γνώσεων και δεξιοτήτων. Με   δημόσια δικά μας λεφτά , παριστάνουν τους γκουρού της οικονομίας, φτιάχνοντας μινωταυρικές θεωρίες και δεν βγαίνουν ποτέ από τον Λαβύρινθο της  οικονομικής  ασυδοσίας.
Η μητέρα μου, όταν ο πατέρας μου είχε ένα αβέβαιο εισόδημα 500 δραχμές τον μήνα, χωρίς πτυχίο οικονομικών και μεταπτυχιακό στο Χάρβαντ κανόνιζε να ζει μια οικογένεια 4 ατόμων με αυτά, χωρίς κανένα δανεισμό εξωτερικά και το σπίτι, η οικία, τα υπάρχοντα   ήταν  τακτοποιημένα και καθαρά.
Ο δε, Καποδίστριας αρνήθηκε τον μισθό του, και στο Παρίσι όταν βρέθηκε πήγε σε ένα απλό διαμέρισμα, επειδή η πατρίδα του ήταν φτωχή και όχι στο ξενοδοχείο  «4 εποχές «, να μείνει.
Οι σημερινοί 300 ολίγιστοι υπαλληλίσκοι της μεγάλης βολής, σε φιέστες Happy Birthday έχουν βολευτεί.
Τι ξέρουν λοιπόν για την Ελλάδα μας να μας πουν, οι πρόεδροι, οι υπουργοί, οι πρωθυπουργοί, οι βουλευτές όλοι αυτοί που έχουν κυβερνήσει τα τελευταία χρόνια
και υπογράφουν συμφωνίες εθνικής μειοδοσίας μαζί με αιτήσεις επιχορηγήσεις ενοικίου σε δήλωση πλουτοκρατική:
1) Που τα βρήκαν τα λεφτά;
2) Από  που το πόθεν έσχες;
3) Τι εργασία παραγωγική ακριβώς κάνουν, εκτός από τουριστικές βόλτες εδώ κι εκεί και τις φωτογραφίες που βγάζουν με αυταρέσκεια περισσή.
4) Και μιας και μιλάνε για ειρήνη και δημοκρατία, αλληλεγγύη και ισότητα να ξεκινήσουμε από το βασικό θέμα το οικονομικό, ενθυμούμενοι τον Μακεδόνα τον Αλέξανδρο τον στρατηγό,στην έρημο της Γεδρωσίας: » Όπως εσείς και εγώ», και δεν ήπιε νερό, σε ένδειξη υπέρτατης αλληλεγγύης  με τον λαό, χωρίς επιχορηγήσεις από   «φιλανθρωπικές » ΜΚΟ.
Πόσο έχει το λάδι, το ξύδι και το λαδόξυδο;;;;
Αυτό το ξέρουν καλά.
Όμως αυτό που δεν ξέρουν για την Ελλάδα, είναι αυτό που περιγράφει ο Κωστής Παλαμάς σε ποίημα του, φωτιά:
Και ω των πατρίδων η Πατρίδα, ω Μάνα,
στου Σαλπιχτή το σάλπισμα το μέγα
πετιέσαι από της δάφνης το κρεβάτι
που δεν κοιμόσουν,
και λες: —Κι εγώ είμ’ εδώ! Η μεγαλοσύνη
στα έθνη δε μετριέται με το στρέμμα,
με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται
και με το αίμα.
12 του Τρυγητή 1915
Πόσο πάει το στρέμμα πονηρέ πωλητικέ μου, που ξεπουλάς αγώνες, θυσίες, αξιοπρέπεια για μια καρέκλα βολευτική;;;;;
Πόσο;;;;;

Δεν πειράζει που είμαστε  σε ευρώ, φτωχοί, πειράζει που εσείς είστε χωρίς   ντροπή. Η  χειρότερη ένδεια είναι η πνευματική. Και δεν  μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Και πρέπει επιτέλους να αποδοθεί!
Αστραία ©©

Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “Τι ξέρουν για την Ελλάδα

Η αλήθεια είναι απλή και ο λόγος της ακόμα πιο απλός

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s