ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η καταγωγή της θρησκείας

 

ΤΡΟΙΑ.ΠΡΙΑΜΟΣ
ΤΑ ΤΕΙΧΗ

και τα Τείχη της Τροίας

Η Τροία πέφτει  πάντα, είτε από τον Οδυσσέα, είτε από τον Ηρακλή,

λέει εύηχα,  ο μύθος του λόγου στην αλήθεια του, την σιωπηλή.

Η  θρησκεία έχει ένα κοινό αποδέκτη, αριθμητή και παρανομαστή και μια κοινή καταγωγή.
Τον άνθρωπο και τη γνώση, την σιωπηλή.
Από την εποχή της Ατλαντίδος ήταν μέρος της εξουσίας ,γιατί είχε τη γνώση, συνεπώς είχε και τη δύναμη, με χρήση καλή ή κακή. Οι ιερείς της κάθε φυλής, επιβίωσαν, είτε σαν μάγοι σαμάνοι θεραπευτές, είτε σαν γιόγκι ασκητές, είτε σαν άγιοι μοναχιστές, ακόμη και τζιχαντιστές, μέχρι των ημερών μας.
Οπωσδήποτε απασχολεί μόνο τον άνθρωπο και κανένα ζώο ή πτηνό δεν θα φτιάξει θρησκεία και να αρχίσει να προσκυνάει και να λατρεύει τον θεό.
Γιατί μόνο ο άνθρωπος έχει ερώτημα υπαρξιακό. Μόνο ο άνθρωπος αναρωτιέται τα βράδια κοιτώντας τον έναστρο ουρανό
Γιατί τα όντα και όχι το τίποτα. Γιατί;
Μόνο ο άνθρωπος είναι το στοίχημα και η αρχή της απροσδιοριστίας σε ένα κόσμο συγχρονιστικά νομοτελειακό. Μόνο ο άνθρωπος εξελίσσεται και εξελίσσει και τον θεό μαζί με την συνείδησή του, σε σύμπαν φωτεινό.
Η δύναμη και η επιρροή της θρησκείας στους ανθρώπους, βασίζεται στην αγωνία του θανάτου, στην ανάγκη για ένα καταφύγιο, παρηγοριά, λιμάνι ασφαλές, στην αναγκαιότητα της πίστης. Ο άνθρωπος θέλει κάπου να πιστεύει,να ελπίζει, να έχει ένα στόχο, ένα προορισμό και η αγάπη παίζει ένα ρόλο σημαντικό.
Οι θρησκευτές ,τα γνωρίζουν αυτά πολύ καλά, γνωρίζουν τις ανάγκες , τους φόβους και τις ελπίδες του ανθρώπου, γιατί έχουν γνώσεις επιπέδου υψηλού και χειρίζονται το σημείο αντίληψης του ανθρώπου μαζί με το συναίσθημα του, το θυμικό με τρόπο νοσηρό.
Η νηπιακή κατάσταση της ανθρωπότητος, τους βοήθησε όχι μόνο να το κρατούν παγιωμένο, αλλά και να κτίσουν ΤΕΙΧΗ ψηλά πουλώντας τον θεό με το κουταλάκι και θησαυρίζοντας εις βάρος και του θεού και του ανθρώπου.
Έτσι, η πρόσφατη ιστορία δείχνει και την εξέλιξη της θρησκευτικής πορείας στα μανιασμένα κύματα του Ποσειδώνα και το κτίσιμο της νέας Τροίας.
Με την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η Παλαιά Τροία μένει στο πατριαρχείο και η Νέα μεταφέρεται στο Βατικανό. Ο ιεροεξεταστής Κύκλωπας, οι Σειρήνες και η Καλυψώ δίνουν τη θέση τους, στον ΠΡΙΑΜΟ τον σεβαστό. Τα παιδιά πολλά, πολλές οι αιρέσεις, τα τάγματα, τα θρησκευτικά.
ΟΙ Τρώες, πλούσιοι έχοντες και κατέχοντες και έξω από τα ΤΕΙΧΗ , οι απελπισμένοι Αχαιοί.
Η Τροία και η θρησκεία μοιάζει απόρθητη. Φτιάχτηκε από δύο θεούς και ένα θνητό.
Όμως,  έχει ένα δούρειο ίππο μέσα της και είναι το σύστημα το χρηματοπιστωτικό, το οποίο όχι μόνο καταρρέει , αλλά όταν καταρρεύσει οριστικά και πέσει το Κακοίλιον , που λέει και η Πηνελόπη, δεν θα καεί μόνο του, αλλά όλο το πελεκούδι. Ο άνθρωπος θα ξεκινήσει από την αρχή και τις σπηλιές των Κικόνων, αν θα υπάρξει πλανήτης Γη, γιατί η τεχνολογία έχει πολύ αναπτυχθεί και βρίσκεται στα χέρια του ΣΜΙΘ και των πολυεθνικών μηχανών.
Οι σημερινοί ταγοί θρησκευτές το γνωρίζουν αυτό, αυτοί φτιάξανε τις τράπεζες και αυτοί είναι υπεύθυνοι για το ΤΕΡΑΣ που απειλεί να αφανίσει τη γη.
Στην προσπάθεια τους να το αντιμετωπίσουν έχουν συνάψει συμμαχία που λέγεται πανθρησκεία, αλλά επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος, με τον ίδιον  ΑΝΤΙΝΟΟ τρόπο σκέψης, που οδήγησε σε αυτή καταστροφική πρακτική.
Η λύση είναι μόνο μια, τώρα που η ανθρωπότητα έχει ενηλικιωθεί.
Να βγουν και να δώσουν τις λογικές εξηγήσεις της γνώσης στο λαό, πριν τελείως αποβλακωθεί. Δεν έχουν καμία δικαιολογία να τον κρατούν  «μακάριο»  σε πτωχεία πνεύματος  και  άγνοια θλιβερή. Να τρέχει να προσκυνά,  κάστανα,  που δεν έχουν ψηθεί, αντί να τα βγάζει από τη φωτιά με την ορθή  νοήμονα λογική.
Μόνο αυτοί μπορούν να το κάνουν. Ο λαός δεν μπορεί, γιατί έχει από ενέργεια τελείως αποστραγγιστεί. Ίσα ίσα που φυτοζωεί, σέρνεται με την ενέργεια μέχρι τα πέλματα και αυτοκτονεί.
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο ΣΜΙΘ, οι πολυεθνικές και οι μηχανές δεν ενδιαφέρονται για τα θέματα αυτά, αλλά, όσοι ακόμη είναι άνθρωποι, θέλουν να ξέρουν, πραγματικά και μπορούν να καταλάβουν,  τα παράλογα από τα σωστά
Τις δύσκολες αυτές στιγμές και στο μεταίχμιο δύο εποχών και δύο επιλογών, μία είναι η επιλογή σε μονοπάτι με Αρετή.
Να βγουν να μιλήσουν στους ανθρώπους με λόγια αληθινά και να εξηγήσουν τι σημαίνει θεός, πνεύμα και ανθρωπιά χωρίς είδωλα προσωποκεντρικά, γιατί γνωρίζουν, κατέχουν τη γνώση, από πολύ παλιά. Να αφήσουν τα τείχη τα ψηλά, την ιεραρχία, τις νοσηρές τελετές και τελετουργίες, τα παράλογα κείμενα άνοης θρησκοληψίας, να πάψουν να θησαυρίζουν κλέβοντας της ζωής την ομορφιά. Να ντυθούν κανονικά, όμορφα και απλά, όχι με αυτά τα άθλια  ρούχα, τα μαύρα και χρυσά και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή σε μια γαλαζοπράσινη όμορφη ΓΗ, ως άνθρωποι απλοί, ούτε άγιοι, ούτε θεοί, ούτε  ανήθικα πολύ πλούσιοι, ούτε παράλογα  πτωχοί.
Ο Άτλας, ας κρατήσει τον Ουρανό και η Καλυψώ το δικό της νησί, χωρίς τον Οδυσσέα, τάζοντας την αθανασία, ΟΜΗΡΟ να κρατεί.

Αστραία ©©

 

Advertisements

Η αλήθεια είναι απλή και ο λόγος της ακόμα πιο απλός

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s