ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι μόδιστροι και ο Γκάντι

ΓΚΑΝΤΙ
Ενδυμασία Γκάντι

…….στα ρούχα του βασιλιά

Η μοδιστρική, ήταν παλαιότερον, ένα  βιοποριστικό επάγγελμα, αξιόλογο και σεβαστό καθ όλα, που αφορούσε την κατασκευή ρούχων και ενδυμάτων,  με προορισμό την προστασία του ανθρωπίνου σώματος από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τα αδιάκριτα βλέμματα, συμπεριλαμβανομένης και της ανάλογης αισθητικής, αναλόγως της περίστασης.

Με την αύξηση της καπιταλιστικής απληστίας, αλλά και της καταναλωτικής μανίας και της  υπερβολικής αυταρέσκειας, εξελίχθηκε σε μεγάλη πολυεθνική επιχείρηση, οίκων και σχεδιαστών μόδας.

Ο χαρακτήρας, οι συνήθειες και οι ζωές  των  περισσότερων, από δαύτους, είναι γνωστός σε όλους. Εξαρτήσεις, δυστυχία, εκμετάλλευση, βίτσια, μοναξιά και κατάθλιψη πίσω από μια εικονική βιτρίνα.

Τι σχέση έχει ο Γκάντι με αυτό το θέμα και τους μόδιστρους;

Μεγάλη, και θα εξηγήσω γιατί.

Ο Γκάντι, αναδείχθηκε μέσω της θεοσοφικής οργάνωσης,  των δραβίδων,των  αρείων και των απογόνων των Ατλάντων στην ασιατική λεμουρία΄, σε ηγετική φυσιογνωμία της Ινδίας , συμπαθής κατά τα άλλα, προέβη σε μία κορυφαία πράξη διαμαρτυρίας εναντίον των Άγγλων αποικιοκρατών.

Αποφάσισε να μη ξαναφορέσει ρούχα ξένα και έραβε τα ρούχα μόνος του.

Ήταν μια καταπληκτική κίνηση και πολύ καλή διαλογιστική άσκηση, την οποία θα επικροτούσε και το παιδάκι που παρακολουθούσε την γελοιοποίηση του γυμνού βασιλιά, στο γνωστό παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Οίκοι και σχεδιαστές ηλίθιας μόδας που απευθύνται σε ανόητους ανθρώπους ,  που νομίζουν πως μπορούν να αποκτήσουν υπόσταση, φορώντας  ακριβά γελοία ρούχα, είναι μερικοί ράφτες και οι ραφτάδες, που ξεγελούν την ουσία και την συνείδηση ενός ανόητου  «βασιλιά» που παρελαύνει γυμνός και τόσο πτωχός και φθηνός.

Ποιο είναι το πιο ακριβό πράγμα,  «φίρμα» που έχεις πάνω σου;;;;

Σίγουρα μια ακριβή  τσάντα του βοδιού  είναι καλή ένδειξη για πνεύμα πολύ πτωχό.

 

Αστραία ©©

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι μόδιστροι και ο Γκάντι

  1. Η παραμονή του στο Λονδίνο επηρεάστηκε από την υπόσχεση, την οποία είχε δώσει στη μητέρα του, ενώπιον του μοναχού Becharji της ομάδας Τζαΐν, να απέχει από την κρεοφαγία, την οινοπνευματοποσία και την ερωτική ελευθεριότητα. Αν και πειραματίστηκε στην υιοθέτηση ορισμένων αγγλικών συνηθειών, εν τούτοις παρέμεινε χορτοφάγος συμμετέχοντας στην Ένωση Χορτοφάγων του Λονδίνου, όπου ανήκε και ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, εκλεγόμενος μάλιστα και μέλος της εκτελεστικής της επιτροπής.

    Μερικά από τα μέλη της Ένωσης ήταν επίσης μέλη της Θεοσοφικής Εταιρείας, η οποία είχε ιδρυθεί το 1875 με σκοπό την προώθηση της παγκόσμιας συναδέλφωσης και επικέντρωνε στη μελέτη της βουδιστικής και ινδικής βραχμανικής λογοτεχνίας. Αυτοί παρότρυναν τον Γκάντι να διαβάσει τη Bhagavad-Gita. Το ίδιο διάστημα ένας Χριστιανός φίλος του του πρότεινε να διαβάσει τη Βίβλο. Αν και βρήκε δύσκολη και ανιαρή την ανάγνωση της Παλαιάς Διαθήκης ενθουσιάστηκε με την Καινή Διαθήκη και ιδιαίτερα με την «Επί του Όρους ομιλία». Μη έχοντας επιδείξει προηγουμένως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία μελέτησε θρησκευτικά έργα και πραγματείες, γεγονός που του ενεφύσησε την αρχή για τον σεβασμό κάθε θρησκείας και την υπεράσπιση της θρησκευτικής ιδιαιτερότητας.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%BC%CE%B1_%CE%93%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9

    Μου αρέσει!

Η αλήθεια είναι απλή και ο λόγος της ακόμα πιο απλός

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s