ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ · ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Δολοφονία του Πνεύματος

%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bd%cf%89%ce%bd
Η Ακαδημία Αθηνών

Στις περιπέτειες του

Δώσε μας το νομισματικό ταμείο και την τράπεζα και κάνε όσους νόμους θέλεις για την δικαιοσύνη και την ελευθερία: Γνωστός τραπεζίτης σε γνωστό Αμερικανικό πρόεδρο, λέει απαξιωτικά.

Το τι είναι Πνεύμα, μας έχει απασχολήσει σε άλλο άρθρο μου πιο ιδεαλιστικό. Στο παρόν θα το αναζητήσουμε σε ένα επίπεδο πιο υλιστικό. Στην περιοχή των τραπεζών και των τραπεζικών διοικητών.
Οι τράπεζες, ως γνωστόν, είναι οι ΝΑΟΙ του χρήματος. Χρήμα, είναι ένα μέσον υποδούλωσης των ανθρώπων και εξαγοράς συνειδήσεων από την Εποχή της Βαβυλώνας. Συνεχίστηκε με  τον Δαρείο την Εποχή των Μήδων και φθάνει μέχρι τις ημέρες και τα έργα του ΔΝΤ και της κεντρικής τράπεζας της Ευρώπης. Η τράπεζα ( της Ελλάδος), μόνο της Ελλάδος δεν είναι, αποτελεί ένα παρακλάδι τους. Η αποδέσμευση της τυπικής υποχρέωσης του αντικρίσματος, δηλ. για κάθε φύλλο χαρτιού που τυπώνεται να υπάρχει η κατάθεση σε χρυσό, οδήγησε στην δημιουργία του πλαστικού χρήματος και την αυτοκρατορία των πολυεθνικών σε αγαστή συνεργασία με τον άρχοντα των δακτυλιδιών και αποδέσμευση των παλαιών εξουσιαστών. Τυπώνουν όσες » χαρτοπετσέτες»  θέλουν και αγοράζουν ανθρώπους,  χώρες,  πατρίδες,   ζωές, νησιά. Έτσι η Νέα Τάξη, ο ΣΜΙΘ, κινείται ανεξάρτητα από τα πατροπαράδοτα σχήματα της εξουσίας και προελαύνει ακάθεκτος με ένα μεγάλο πλεονέκτημα:

Είναι μια ΜΗΧΑΝΗ που δεν καταλαβαίνει τίποτα το ανθρώπινο. και φυσικά δεν ενδιαφέρεται για το πνεύμα και τη γνώση. Είναι το ΤΕΡΑΣ, απόρροια της κατάχρησης εξουσίας αυτών που είχαν την ΓΝΩΣΗ στα χέρια τους και είχαν αρπάξει την Ωραία Ελένη.
Ο Τρωικός Πόλεμος, σε ένα άλλο επίπεδο ερμηνείας, σκιαγραφεί και πορτραίτο των ανθρώπων που κλέβουν τη γνώση και κτίζουν τα ΤΕΙΧΗ τα ψηλά. Ο ποιητής Καβάφης, μας το απαγγέλει αυτό χαρακτηριστικά στη διαχρονικότητα των ΤΡΩΩΝ των ΜΗΔΩΝ και των τρωκτικών που ροκανίζουν το δένδρο της ζωής μας.
Η επιλογή ενός τραπεζίτη, στη κορυφή ενός ναού που θα έπρεπε να είναι, του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, αποτελεί κατάφορη ΥΒΡΗ και μια απουσία του, που μόνο από μια ΜΗΧΑΝΗ   ύλης μπορεί να διοριστεί.
Πως μπορεί ένας άνθρωπος που δεν έχει κάνει ποτέ μια ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ να το εκπροσωπεί;
Πως μπορεί ένας άνθρωπος τελείως αποτυχημένος στα οικονομικά θέματα να είναι στη κορυφή ;
Πως μπορεί, ο πτωχός τω πνεύματι, οικονομολόγος, υπάλληλος των τραπεζικών πολυεθνικών να διορίζεται, πρόεδρος της Ακαδημίας των Αθηνών, όταν είναι υπόλογος για την χρεοκοπία του πνεύματος  και της χώρας του;
Το πρόβλημα με μια γραβατοφορεμένη ΜΗΧΑΝΗ είναι ότι δεν καταλαβαίνει, ούτε καν την ΕΡΩΤΗΣΗ, την απλή.
Το πλεονέκτημα ενός ανθρώπου  του πνεύματος  είναι ότι γνωρίζει, την ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Ο ποιητής Όμηρος απαγγέλει τη πτώση των ΤΕΙΧΩΝ και ο Χέγκελ την Ελευθερία του Πνεύματος που επιστρέφει ΖΩΝΤΑΝΟ και ακαταμάχητο γιατί δεν μπορεί να το δολοφονήσει κανείς. Πόσον μάλλον ένας χυδαίος υλιστής.

«Είναι πολύ καλό που ο λαός δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το τραπεζικό και το νομισματικό μας σύστημα, γιατί αν το καταλάβαινε, θα γινόταν επανάσταση αύριο το πρωί.» Henry Ford.

Είναι  πολύ κακό για αυτούς, τους  πτωχούληδες,σε πνεύμα, του συστήματος του χρηματοπιστωτικού που κάποιοι καταλαβαίνουν πολλά, μελετώντας  τα Έπη τα Ομηρικά.

Εν  Πνεύματι Επαναστατικά

Αστραία ©©

Advertisements

Η αλήθεια είναι απλή και ο λόγος της ακόμα πιο απλός

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s