ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επιστολή μετανοίας του Ίρου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ΙΡΟΣ ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Επάγγελμα  Ίρος ή   «ζητιάνος » Οδυσσέας;

Ο Αρναίος Ίρος είναι σε όλους γνωστός από την Οδύσσεια. Γνωστός είναι και ο ρόλος του. Ζητιάνος χαφιές καταδότης  των μνηστήρων, τριγυρνά στο κατώφλι του παλατιού, αυλοκόλακας και εμποδίζει τον Οδυσσέα να εισέλθει όταν  εμφανίζεται με τον Τηλέμαχο. Ίρος, είναι το παρατσούκλι του.

Μοιάζει ο Οδυσσέας με τον  Ίρο; Είναι ζητιάνοι  και οι δυο φαινομενικά. Φαινομενικά, αλλά τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται, μας διδάσκουν τα Έπη τα Ομηρικά. Το έχω αναλύσει και σε άλλα άρθρα πολλαπλά.Ο Ίρος, είναι ζητιάνος στη ψυχή και αυτό είναι μια νόσος ψυχική, που κάθε ανθρώπινο πλάσμα αδικεί. Ο Οδυσσέας είναι μεταμφιεσμένος για να δει και,παρατηρήσει να καταγράψει μια καταγραφή, διείσδυση στην ανθρώπινη συμπεριφορά και ψυχή.

Το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων χρόνων  στη νεότερη Ελλάδα, μας δείχνει  την άνοδο της κομματοκρατίας  και την πτώση της αξιοκρατίας. Η παρούσα πραγματικότητα, μας αποδεικνύει περίτρανα πως δεν υπήρχαν , ούτε και υπάρχουν ουσιαστικές ιδεολογικές διαφορές στα  υπάρχοντα κόμματα, στην ουσία, ούτε καν ιδεολογίες  και όλα γίνονται για την χειραγώγηση της άνοης μάζας. Είναι οι επικεφαλείς, που συντηρούν ένα πελατειακό κράτος ρουσφετολογίας και είναι οι παρατρεχάμενοι που τρέχουν με μια προσωρινή κοντόφθαλμη λογική να στηρίξουν μια καταστροφική μακροπρόθεσμα τακτική, για τον εαυτό τους και τη χώρα.

Τα τελευταία χρόνια κυβέρνησαν την Ελλάδα οι χειρότεροι άνθρωποι, με πολλά σκάνδαλα, πλήρη αδιαφάνεια, με ανύπαρκτα , έστω και στοιχειώδη προσόντα,  «σκοτεινό πόθεν έσχες». Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ σε τίποτα, που δεν θα τους προσλάβανε  μια υγιής επιχείρηση, όχι για διευθυντές ,ούτε για κλητήρες. Πως μάλλον να τους ψήφιζε κανείς. Ξεκινώντας από μια προδοτική δικτατορία οδηγηθήκαμε σε μια αλγεινή μεταπολίτευση, σαν πρόβατα σε σφαγεία.

Η απολιθωμένη δεξιά έδωσε τη σκυτάλη στην  «αρναία» αριστερά. Ο κόσμος συμπαθούσε την  αριστερά επειδή έλεγε πράγματα  σωστά. Ισότητα δικαιοσύνη ανθρωπιά. Λόγια όμως , λόγια  ψεύτικα και έργα αισχρά.Τόσα χρόνια και  η αριστερά είχε μικρό ποσοστό, 7 % το ΚΚΕ και 3% ο ΣΥΡΙΖΑ και ελάχιστα τα  άλλα μικρά.Έτσι τριγυρνούσαν σαν τον  ΙΡΟ έξω από τη βουλή των ΑΓΗΝΟΡΩΝ και προκαλούσαν πάντα τον ΟΔΥΣΣΕΑ νου, δεν τον άφηναν να μπει.

Όμως τώρα που τα πράγματα έχουν φθάσει σε ένα τρομερό αδιέξοδο, οι μάσκες  και τα προσωπεία πέφτουν και όλοι μένουν γυμνοί.Μόνο όσοι έχουν ΠΡΟΣΩΠΟ και ΜΕΤΩΠΟ καθαρό μπορούν να παραμείνουν  στης Ιστορίας την αναπόφευκτη, ροή.Η κυβέρνηση της αριστεράς με ένα  πρωθυπουργό, που δεν έχει φτιάξει ούτε ένα   καλύβι με τα χέρια του και ένα υπουργό οικονομικών που δεν μπορεί να  κάνει μια διαίρεση και ένα απλό πολλαπλασιασμό, έδειξε και την πραγματική αδυναμία της  πολιτικής πλευράς και τη φύση της ζητιανιάς, στο επάγγελμα της  επαιτείας.Είναι και το τελευταίο χαρτί μιας απελπισμένης προσπάθειας  να πιαστούν κάποιες σκιές από τους ίσκιους μιας ομιχλώδους σκοτεινιάς.

Πόσο μπορείς ατιμωρητί να κάνεις ένα λαό, επαγγελματία ΕΠΑΙΤΗ και  σαν  ένοχος να  μετανοεί;

Νομίζω πως, ΟΧΙ, δεν μπορεί  αυτό να συνεχιστεί, αποινί.

Αστραία ©©

Advertisements

Η αλήθεια είναι απλή και ο λόγος της ακόμα πιο απλός

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s