ΒΙΒΛΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δάκρυα και Αναμνήσεις

%ce%b2%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b1%cf%83-%cf%87%cf%81%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%83
Βιώματα και αναμνήσεις

Άραγε θα μπορούσε να ήταν τα πράγματα διαφορετικά;
Καπετάν Βρασίδας, επίλογος του βιβλίου

Τον Απρίλη του 1970, γιορτάστηκαν με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν. Ανάμεσα στα άλλα γιορταστικά μέτρα που πήρε το Κόμμα και η κυβέρνηση,  ήταν και τα  μετάλλια  Λένιν. Αυτά απονέμονταν σε Σοβιετικούς πολίτες με εξαιρετικές δημιουργικές και παραγωγικές επιδόσεις στην ανοικοδόμηση της σοβιετικής σοσιαλιστικής κοινωνίας. Δόθηκε ένας περιορισμένος αριθμός και σε Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες για την αξιόλογη συμμετοχή τους. Δόθηκε και στον Χρήστο Καινούργιο,( τον Κοσμά).
Την άλλη μέρα έφθασε στο σχολείο που εργαζόταν ένα πρόσωπο από την κομματική καθοδήγηση και παραπονέθηκε στην διευθύντρια γιατην απονομή του  μεταλλίου:
Γιατί απονείματε το βραβείο χωρίς την δικιά μας γνώμη;  Έπρεπε να μας συμβουλευτείτε…. Είπε ο κομματικός καθοδηγητής.
Σελ 250
26 χρόνια στην Τασκένδη (Βιώματα και αναμνήσεις)

Ο καπετάν Βρασίδας, ο Χρήστος ο Καινούργιος, ήταν θείος μου από την πλευρά της μητέρας μου. Στα παιδικά μου χρόνια  ήταν μύθος και  άκουγα ιστορίες για το αντάρτικο παίζοντας στον κήπο του έρημου σπιτιού του. Όταν γύρισε στην Ελλάδα, το 76, καθίσαμε και μιλήσαμε στην αυλή του σπιτιού μου.  Ήμουν  16 χρονών και ήταν θλιμμένος και βαθιά  απογοητευμένος. Το ρώτησα πολλά,  απάντησε σε λίγα, δεν ήθελε να θυμάται.
-Είσαι  πολύ νέα, μου είχε πει για αυτά. Μείνε μακριά και ρομαντική ιδεολογικά.
Στα φοιτητικά μου χρόνια ψήφισα μερικές φορές  «πανσπουδαστική». Μετά δεν ξαναψήφισα. Αργότερα  έμαθα ποιος ήταν ο ιδρυτής του Κόμματος. Αίθουσα, με το όνομα του υπάρχει ακόμη στο εργατικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατάλαβα πολλά για όλες τις ανθελληνικές  προδοτικές κινήσεις  μιας κυνικής αριστεράς.
Τώρα πια δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Και η αριστερά και η δεξιά,  και τα φλερτ τα  σοσιαλιστικά, το ίδιο ήταν για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Κόμματα, παρακόματα και κώματα που ρημάζανε την χώρα, διώχνανε τα  παιδιά της, μετανάστες και πρόσφυγες, ξεπουλούσανε  την πατρίδα, ξεριζώνανε τα πιο όμορφα δένδρα μας και δολοφονούσαν τον  ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ μας.
Ας μη τους αφήσουμε να σκοτώνουν  άλλο τα όνειρα μας, αθεράπευτα ρομαντικοί και ονειροπόλοι, όπως  ήμασταν  και στα χρόνια  τα παιδικά μας.

Αστραία ©©

Advertisements

Η αλήθεια είναι απλή και ο λόγος της ακόμα πιο απλός

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s