ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ηρακλής και ο λάκκος με τα φίδια της παγκοσμιοποίησης

%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83-%cf%86%ce%b9%ce%b4%ce%b9-%cf%80%ce%bd-15
Ο Ηρακλής και τα Φίδια
 Εθνικά  Έργα και Παγκόσμιες Ημέρες στον Μύλο της Παγκοσμιοποίησης  και στο λάκκο με τα φίδια τους

Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Σήμερα είναι η  Διεθνής Ημέρα Ιδιοκτησίας  που καθιερώθηκε με απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Ακινήτων και εορτάζεται ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 10 Δεκεμβρίου, επειδή η ιδιοκτησία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Επίσης σήμερα, εορτάζεται και  Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τα δικαιώματα, τις  ευθύνες και τις  υποχρεώσεις, ιδιοκτητών, φιλοξενουμένων και καταχραστών.

Δικαιώματα, ισότητα χωρίς διακρίσεις σε κόσμο με όντα λογικά με κρίσεις και ΔΙΑκρίσεις.

Πολύ ωραία  και πολύ σωστά όλα αυτά, ξεχωριστά, γιατί μαζί, είναι αντιφατικά και είναι απλώς ωραία λόγια σειρήνων που σου κλέβουν τα μυαλά, σε κόσμο που δεν είναι καθόλου πλασμένος αγγελικά.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα ξεκίνησαν 200 χρόνια πριν,  με τα λευκά επαναστατικά χαρτιά  της Γαλλικής της Αμερικάνικης και της  Επαναστάσης της Ελληνικής, στη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ τους για την Ελευθερία. Σε ομηρική αλληγορία θα λέγαμε, πως  ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ  Άνθρωπος φθάνει στο νησί των Φαιάκων και  σώζεται με τα μαντήλια της Λευκοθέης από τα βαθιά ποσειδώνια του θυμικού, νερά. Αποτέλεσμα ενός διαφωτισμού βέβαια και της ΚΑΛΥΨΟΥΣ, αφού είχε περάσει πολλά δεινά, ειδικά στην σπηλιά του ΚΥΚΛΩΠΑ και του χριστιανικού μεσαίωνα.Να μη τα ξεχνούμε αυτά.
Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αφού νίκησαν οι κακοί , τον χειρότερο, άρχισαν να μαζεύονται στο παλάτι της ΓΗΣ, ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ, πολλοί, κυρίως  κομματικοί και θρησκευτικοί, ιδιοτελείς πολύ.΄Ετσι άρχισαν και πουλάνε τις αγάπες , τους έρωτες με το κιλό, το δολάριο και το ευρώ, καθιστώντας κάθε λαό πτωχό για  να πουλάνε τα προϊόντα τους σε ηλίθιο, χωρίς αξίες και ιδανικά, κοινό καταναλωτικό.
Επίσης να μοιράζουν δικαιώματα, τριγύρω, αριστερά δεξιά, με το σωρό, ξεχνώντας, το βασικό.
Δείτε τα έργα τους και τον λόγο, τον αντιφατικό που  καταστρέφει κάθε πλοίο του ΝΟΥ, θαυμαστό. Να θυμίσω πως ο ΑΝΤΙΦΑΤΗΣ, ήταν ο βασιλιάς των ΛΑΙΣΤΡΥΓΟΝΩΝ και ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ, εκεί χάνει όλα τα πλοία του στο λεπτό.
1. Αφού είναι η ημέρα της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ιδιοκτήτης είναι και ο κυρίαρχος ΛΑΟΣ. Ποιος λαός, όταν καταστρέφεις τη χώρα του, τον ξεριζώνεις, τον μεταναστεύεις, τον σπρώχνεις στην δουλεία, τη δουλοπαροικία, στην προσφυγιά;;;;;;;;;
2. Ποια δικαιώματα;;;;Το δικαίωμα να πεθάνεις στο ταμείο της ανεργίας περιμένοντας στη ουρά;;; Ή μήπως το  «δικαίωμα» να δουλεύουν όλοι για  ένα πιάτο ρύζι, ακόμη και τα παιδιά, μέχρι να πεθάνουν σε εργοτάξια πολυεθνικά;;; Να χάνεις το σπίτι σου, το χωράφι σου, την πατρίδα σου, τη χώρα σου υποθηκευμένη σε τοκογλύφους ληστές και αρπακτικά; Και επιτέλους, ας μας πουν, που τα βρήκανε τα λεφτά που δανείζουν, πόσο έχουν δουλέψει, ποιον, και που;
3.Τα δικαιώματα, είναι ανάλογα με τις υποχρεώσεις και ακόμη περισσότερο με τις ευθύνες και κυρίως ξεκινούν από τα οικονομικά. Κάποιοι που ωρύονται για αυτά, έχουν πολλά λεφτά, καμία υποχρέωση και, ποτέ δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, προσωπικά και συλλογικά. Ούτε ο ΟΗΕ, ούτε η ΕΕ, ούτε το ΔΝΤ και  τα διεθνή  ΤΡΩΚΤΙΚΑ ταμεία, τα ληστρικά.Ας μη πούμε για τους εγχώριους μαστρωπούς, ΕΥΡΕΩΣ ΣΘΕΝΟΥΣ και μεγάλης κοιλίας, που κάθε χώρα συντηρεί με το ΑΙΜΑ της, είναι γνωστά αυτά.
Όμως είναι η  μεγάλη οικονομική ανισότητα που την κοινωνική αδικία γεννά και πολλαπλασιάζει τη διαφθορά.
Έτσι λοιπόν, θα πούμε στην νέα αυτοκρατορία των ΜΗΧΑΝΩΝ πως καλά είναι και τα  πλαστικά λεφτά, αλλά όλα τα τρις  τα εικονικά,  δεν αρκούν , για να αγοράσεις μια πατάτα αληθινή, σε χωράφια του ΜΑΤΡΙΧ, μη αληθινά.
Όταν συναντήσουν τον ΝΕΟ άνθρωπο, τον γιο του Διός, της Γνώσης και της Αυτογνωσίας που πιάνει τα ΦΙΔΙΑ, άμα τη γενέσει τους αποφασιστικά, να ξέρουν πως ο ΗΡΑΚΛΗΣ, τους μιλά και θα είναι η ΕΠΟΧΗ του, χωρίς ΤΕΡΑΤΑ, χταποδάκια  και τα ΚΕΦΑΛΙΑ τους, τα  άδεια και ΚΕΝΑ.

Στην Ταυτότητα της Ημέρας, η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του, είναι κάτι παραπάνω από γνωστή, όπως και η Υ Επιλογή

Αστραία

Advertisements

Η αλήθεια είναι απλή και ο λόγος της ακόμα πιο απλός

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s